Antwerpen top 10 / reisinformatie / geld

 home reisinfo stedentrip foto's & video's linkscontact 

winkelen

uitgaan

culinair

bioscoop

ontdek de stad

mode

bezienswaardigheden

evenementen

de Schelde

muziek & theater

reisinformatie

ANTWERPEN REISINFORMATIE: GELD

Valuta
De munteenheid van BelgiŽ (incl. Antwerpen) is de euro (Ä), net als in Nederland.

Geld pinnen
Wie naar Antwerpen gaat kan er het beste voor zorgen dat hij of zij voldoende contant geld bij heeft. In vergelijking met Nederlandse steden is het aantal geldautomaten vrij klein en de pinautomaten die in een drukke toeristische omgeving staan raken geregeld leeg, zeker in de weekeindes en met feestdagen.

Betalen
Contant geld is op veel plekken nog de eenvoudigste manier om te betalen. Veel winkels, restaurants en hotels accepteren ook de bekende creditcards zoals Mastercard en Visa.
In steeds meer winkels kun je ook met de Nederlandse pinpas betalen.

 

Prijzen
Het prijsniveau in Antwerpen lag tot de invoering van de euro voor veel zaken waar toeristen mee te maken krijgen op een redelijk hoog niveau. Na de invoering van de euro zijn de prijzen van onder andere alcoholische dranken en maaltijden ongeveer gelijk geworden met de Nederlandse prijzen. In vergelijking met onze hoofdstad Amsterdam steekt Antwerpen er zelfs positief uit.
Kleding, sigaretten, elektronische artikelen en speelgoed zijn ongeveer gelijk geprijsd als bij ons. Levensmiddelen en drogisterijartikelen zijn gemiddeld iets duurder dan bij ons, maar daar heb je als toerist weinig last van.
Goedkoper dan bij ons zijn de benzineprijzen, die liggen gemiddeld een paar procent onder onze prijzen vanwege een lagere belastingdruk op brandstoffen.

ONZE ANTWERPEN TIPS

De meest interessante bezienswaardigheden en excursies van Antwerpen vind je in een handig overzicht:de top 10 bezienswaardigheden van Antwerpen

In Antwerpen kent men slechts een zeer beperkt aantal koopzondagen per jaar.
Een compleet overzicht van alle koopzondagen in Antwerpen is te bekijken op koopzondag antwerpen.nl

 

Antwerpen startpagina Antwerpen in 1 dag Antwerpen tips Antwerpen reisinfo alles over Antwerpen ons cookiebeleid Antwerpen koopzondag