Antwerpen top 10 / reisinformatie / geld

 home reisinfo stedentrip foto's & video's linkscontact 

winkelen

uitgaan

culinair

bioscoop

ontdek de stad

mode

bezienswaardigheden

evenementen

de Schelde

muziek & theater

reisinformatie

ANTWERPEN REISINFORMATIE: PARKEREN

Parkeermogelijkheden
Voor een stad met de grootte als Antwerpen valt het mee om hier parkeerplek te zoeken. Het zal niet altijd recht voor de deur zijn zoals je mogelijk thuis gewend bent, maar over het algemeen valt het wel mee om een parkeerplaats te vinden. Als je op straat geen plaats kunt vinden om je auto te parkeren dan bieden een groot aantal parkeergarages verspreid over de binnenstad voldoende capaciteit om te parkeren.

Betaald parkeren
Inmiddels moet je in de hele binnenstad (alles wat binnen de snelwegring en de Schelde valt) betalen om te parkeren. In en rondom het historisch centrum, de winkelstraten en de Keyserlei kun je alleen kort parkeren (maximaal 3 uur) en moet je dagelijks tot 22 uur betalen voor je parkeerplek. In de andere zones is het tot 19 uur betaald parkeren, met uitzondering van het Zuid en de omgeving rondom de Dageraadplaats. Hier moet je ook tot 22 uur betalen. In deze zones kun je echter maximaal 10 uur betaald parkeren of een dagkaart kopen.

 

Parkeergarages
Het parkeren in een overdekte parking is over het algemeen de snelste oplossing en als je voor langere tijd geparkeerd staat redelijk te betalen, omdat de meeste parkings een maximum dagtarief kennen dat veelal onder de twintig euro ligt. Het uurtarief kan wel best pittig zijn, waardoor twee of drie uurtjes parkeren relatief duur is.

Gratis parkeren
Je auto gratis parkeren is in het centrum van Antwerpen vrijwel onmogelijk geworden, met uitzondering van laat in de avond en 's nachts. Alleen op de Singel, de parking aan de Desguinlei, op de Gedempte Zuiderdokken en een gedeelte van de Scheldekaaien kan u onbeperkt gratis parkeren.
Wat steeds meer mensen doen (en wat door de gemeente Antwerpen aangemoedigd wordt) is om de auto aan de rand van de stad te parkeren en met het openbaar vervoer naar het centrum te rijden. Populaire locaties hiervoor zijn de parkings bij Metropolis en de Linkeroever.

Meer info
Op www.parkereninantwerpen.be lees je meer over parkeermogelijkheden en tarieven.

ONZE ANTWERPEN TIPS

De meest interessante bezienswaardigheden en excursies van Antwerpen vind je in een handig overzicht:de top 10 bezienswaardigheden van Antwerpen

In Antwerpen kent men slechts een zeer beperkt aantal koopzondagen per jaar.
Een compleet overzicht van alle koopzondagen in Antwerpen is te bekijken op koopzondag antwerpen.nl

 

Antwerpen startpagina Antwerpen in 1 dag Antwerpen tips Antwerpen reisinfo alles over Antwerpen ons cookiebeleid Antwerpen koopzondag