Antwerpen top 10 / tips

 home reisinfo stedentrip foto's & video's linkscontact 

winkelen

uitgaan

culinair

bioscoop

ontdek de stad

mode

bezienswaardigheden

evenementen

de Schelde

muziek & theater

reisinformatie

ANTWERPEN TOP 10

Over Antwerpen is heel veel informatie te vinden. Soms zo veel, dat het zoeken naar leuke tips soms al een ontdekkingstocht op zich wordt en je overspoeld wordt met informatie over Antwerpen. Wie een dagje of weekendje naar de stad wil gaan, heeft geen honderden tips nodig waar hij of zij uit moet kiezen maar is beter af met een aantal goede tips. Als frequente Antwerpen bezoekers zetten we hier onze beste tips op een rijtje, ingedeeld in slechts tien  categorieŽn. Waar het van pas komt hebben we links geplaatst naar meer informatie over het betreffende onderwerp.

 

1. winkelen
Antwerpen is een heerlijke stad om te winkelen. Binnen een vrij compacte omgeving vind je een groot aanbod van winkels in diverse prijsklassen.
winkelen in Antwerpen

2. uitgaan
Al sinds eeuwen staat Antwerpen bekend om haar nachtleven. Waren het in het verleden vooral scheepslui en lokale bewoners die hun vertier in de Antwerpse binnenstad zochten, de afgelopen decennia weten jong en oud uit heel Nederland en BelgiŽ de stad te vinden voor een avondje gezelligheid.
uitgaan in Antwerpen

3. culinair
Antwerpen kent veel uitstekende restaurants en andere eetgelegenheden. ook kun je hier genieten van de beste bonbons, bieren en verse chocolademelk.
culinair Antwerpen

4. bioscoop
Dť grote attractie van Antwerpen is misschien wel megabioscoop Metropolis, waar maar liefst 24 zalen zorgen voor tientallen filmvoorstellingen per dag. Maar ook de UGC bioscoop in de binnenstad en de openluchtbioscoop tijdens de Zomer van Antwerpen zijn leuke opties.
bioscopen in Antwerpen

5. ontdek de stad
Te voet, op de fiets, per paardentram, met de koets, met de toeristentram, op een segway, met de toeristenbus of op het water ... er is een grote verscheidenheid aan manieren om de stad te ontdekken
ontdek Antwerpen

6. mode
Je bevindt je in Antwerpen in dť modehoofdstad van BelgiŽ. Een modemuseum, een vakopleiding, winkels van designers, het voortbrengen van een aantal topdesigners en de mogelijkheid om flink in te kopen maken Antwerpen & mode een onafscheidelijke combinatie.
mode in Antwerpen

7. bezienswaardigheden
Behalve restaurants, gezellige terrasjes en winkels heeft de stad veel meer te bieden. Ontdek de musea, pleinen, leuke wijken en andere bezienswaardigheden van de stad.
bezienswaardigheden in Antwerpen

8. evenementen
Er is in de stad bijna altijd wel iets te doen, van grote evenementen zoals de Zomer van Antwerpen en de Rubensmarkt tot kleine wijk events.
evenementen in Antwerpen

9. de Schelde
Deze waterweg is de levensader van Antwerpen en het bezoeken van de haven en/of de kaaien hoort bij een bezoek aan de Scheldestad
de Schelde

10. muziek en theater
Wie wil genieten van een toneelvoorstelling, een concert of ander entertainment kan in Antwerpen uitstekend terecht.
muziek & theater in Antwerpen
 

ONZE ANTWERPEN TIPS

De meest interessante bezienswaardigheden en excursies van Antwerpen vind je in een handig overzicht:de top 10 bezienswaardigheden van Antwerpen

In Antwerpen kent men slechts een zeer beperkt aantal koopzondagen per jaar.
Een compleet overzicht van alle koopzondagen in Antwerpen is te bekijken op koopzondag antwerpen.nl

 

Antwerpen startpagina Antwerpen in 1 dag Antwerpen tips Antwerpen reisinfo alles over Antwerpen ons cookiebeleid Antwerpen koopzondag