Antwerpen top 10 / tips / culinair Antwerpen

 home reisinfo stedentrip foto's & video's linkscontact 

winkelen

uitgaan

culinair

bioscoop

ontdek de stad

mode

bezienswaardigheden

evenementen

de Schelde

muziek & theater

reisinformatie

ANTWERPEN TIP 3: CULINAIR ANTWERPEN

Antwerpen is een stad waar genieten centraal staat en daar hoort de inwendige mens zeker bij. In België kun je sowieso al uitstekend uit eten, dus ook in Antwerpen vind je volop mogelijkheden voor een culinaire verwennerij. Naast een aantal uitstekende restaurants vind je ook hier eetgelegenheden waar de kwaliteit en/of smaak van de geboden producten niet goed zijn.
Helaas hebben we niet het budget om elk restaurant of eetcafé in Antwerpen te bezoeken, dus een compleet overzicht van goede restaurants kunnen we niet geven. Op Zone 03 vind je recensies van de redacteuren en reacties/ervaringen van gasten van een redelijk groot aantal restaurants in Antwerpen. Wat ik daar lees komt redelijk overweg met mijn eigen ervaringen.

Lekkernijen
Niet alleen voor uit eten moet je in Antwerpen zijn, je vindt hier ook andere lekkernijen. Beroemd is de chocolade van Chocolatier Burie aan de Korte Gasthuisstraat 3. Niet typisch Antwerps maar wel erg lekker zijn de chocolades en bonbons van Neuhaus. Met drie vestigingen in Antwerpen, waarvan één in de prachtige Stadsfeestzaal, is het niet lastig om de producten van Neuhaus te kopen.
Een echte Antwerpse lekkernij is het Antwerpse handje, dat zowel van chocolade als van koek gemaakt wordt. Als je iets Antwerps mee wilt nemen naar huis is dat een leuk én lekker aandenken.

 

Vlaamse fritten
Als je echte Vlaamse patat / friet / fritten wilt eten dan kun je dat natuurlijk uitstekend in Antwerpen. Veel Hollanders denken dat je op de hoek van elke straat een frietkot of snackbar tegenkomt, maar dat is niet waar. Belgen eten helemaal niet zoveel friet als er beweerd wordt, want de Nederlander eet gemiddeld op jaarbasis meer friet dan de Belg. Wie waar dan ook in Antwerpen een bak frieten haalt zal zelden teleurgesteld zijn in de smaak van de goudgele staafjes. Houd er rekening mee dat een kleine bak patat in België te vergelijken is met minimaal een middeltje in Nederland en dat men ook met de mayonaise vrij scheutig is. De populairste frituur van Antwerpen onder de toeristen is Frituur Number 1. Waar de meeste toeristen erg te spreken zijn over de frieten van Number One, zijn de meeste lokale mensen dat een stuk minder. Wie op zoek gaat naar meningen over deze frituur die alle dagen van het jaar 24 uur per dag open is zal zien dat je regelmatig de opmerkingen "arrogant personeel", "te duur" en "kleffe friet" tegenkomt. Persoonlijk vinden we de friet van Frituur Number One goed te eten, maar in vergelijking met andere ervaringen in België en Antwerpen middelmatig en niet top. De arrogante houding van het personeel is iets wat we zeker kunnen beamen. Laat je echter niet tegenhouden door de norsheid van de frietenbakker en probeer het zeker zelf eens uit en vel je eigen oordeel.

Restaurants
Antwerpen kent een grote verscheidenheid aan restaurants. Op de Antwerpen restaurants startpagina vind je een overzicht van restaurants ingedeeld naar keuken.
Hoewel we maar een beperkt aantal restaurants zelf bezocht hebben, willen we toch niet nalaten om hier onze mening te geven over de bezochte eetgelegenheden. Uiteraard dient in het achterhoofd gehouden te worden dat het gaat om onze persoonlijke ervaring en mening.
 
restaurant / eetcafé keuken eten bediening sfeer prijs / kwaliteit verhouding gemiddeld
Chez Fred internationaal 9 7 7 8 7,8
Le Zoute Zoen internationaal 9 8 8 8 8,3
Lucy Chang Aziatisch 8 7 7 9 7,8
Minerva Belgisch/Frans 9 7 6 8 7,5
Rivierenhof internationaal 7 6 7 6 6,5
Rooden Hoed Belgisch/Frans 8 8 8 9 8,3
Samoerai Japans 2 1 1 1 1,3
Sensunik internationaal 5 6 5 4 5,0
Wagamama Aziatisch 7 7 6 9 7,3
Zuiderterras internationaal 9 8 8 8 8,3

Meer over restaurants in Antwerpen?
Bezoek de volgende sites:
Antwerpen restaurants startpagina
 

ONZE ANTWERPEN TIPS

De meest interessante bezienswaardigheden en excursies van Antwerpen vind je in een handig overzicht:de top 10 bezienswaardigheden van Antwerpen

In Antwerpen kent men slechts een zeer beperkt aantal koopzondagen per jaar.
Een compleet overzicht van alle koopzondagen in Antwerpen is te bekijken op koopzondag antwerpen.nl

 

Antwerpen startpagina Antwerpen in 1 dag Antwerpen tips Antwerpen reisinfo alles over Antwerpen ons cookiebeleid Antwerpen koopzondag