Antwerpen top 10 / tips / mode

 home reisinfo stedentrip foto's & video's linkscontact 

winkelen

uitgaan

culinair

bioscoop

ontdek de stad

mode

bezienswaardigheden

evenementen

de Schelde

muziek & theater

reisinformatie

ANTWERPEN TIP 6: MODE

A
ntwerpen is de modehoofdstad van België. Niet alleen maar vanwege de grote keuze aan modewinkels, maar ook vanwege de aanwezigheid van een mode afdeling op de Hogeschool Antwerpen, het Modemuseum en het feit dat er diverse bekende modeontwerpers voortgekomen zijn uit Antwerpen maken deze stad een belangrijke modestad.

Modemuseum
In het Modemuseum aan de Nationalestraat wordt de vaste expositie twee keer per jaar veranderd. In deze tentoonstellingen worden stukken uit de eigen collectie getoond binnen een vast thema of van één ontwerper of ontwerpster.
In de gratis toegankelijke galerij worden stukken getoond van studenten van de Koninklijke Academie Antwerpen, afdeling mode. Al ben je niet van plan het museum zelf te bezoeken, is deze galerij toch de moeite waard om een blik te werpen in waar de studenten zich dat jaar mee bezig houden. Deze expositie wisselt regelmatig. Meer over het ModeMuseum
 

 

Modewinkels
Wie een dagje wil gaan shoppen om zijn of haar collectie kleding en schoenen uit te breiden kan uitstekend terecht in Antwerpen. De winkels van bekende confectieketens zoals Mexx, Esprit en H&M vind je vooral in winkelstraat de Meir. De meer exclusieve merken vind je vooral in de Schuttershofstraat en omgeving. Bij Verso aan de  Lange Gasthuisstraat 11 vind je kleding en schoenen van bekende ontwerpers zoals Hugo Boss, Donna Karen en Versace.
Een winkel waar Antwerpen trots op is, is die van de Japanse ontwerper Yohji Yamamoto, in de Modenatie aan de Nationalestraat 32.

Designers
De Antwerpse modeopleiding heeft een groot aantal bekende maar ook minder bekende modeontwerpers voortgebracht. Meest bekend zijn de 'Antwerp Six', een zestal designers die in 19080-1981 afstudeerden van de Koninklijke Academie en inmiddels wereldfaam behaald hebben. Nu nog zijn Walter Van Beirendonck, Ann Demeulemeester, Dries van Noten, Dirk Van Saene, Dirk Bikkembergs en Marina Yee een voorbeeld voor de hedendaagse studenten op de modeopleiding.
Ann Demeulemeester en Dries van Noten hebben op dit moment eigen winkels op een steenworp afstand van het ModeMuseum.

ONZE ANTWERPEN TIPS

De meest interessante bezienswaardigheden en excursies van Antwerpen vind je in een handig overzicht:de top 10 bezienswaardigheden van Antwerpen

In Antwerpen kent men slechts een zeer beperkt aantal koopzondagen per jaar.
Een compleet overzicht van alle koopzondagen in Antwerpen is te bekijken op koopzondag antwerpen.nl

 

Antwerpen startpagina Antwerpen in 1 dag Antwerpen tips Antwerpen reisinfo alles over Antwerpen ons cookiebeleid Antwerpen koopzondag