Antwerpen top 10 / tips / muziek & theater

 home reisinfo stedentrip foto's & video's linkscontact 

winkelen

uitgaan

culinair

bioscoop

ontdek de stad

mode

bezienswaardigheden

evenementen

de Schelde

muziek & theater

reisinformatie

ANTWERPEN TIP 10: MUZIEK & THEATER

Wie van muziek of theater houdt kan in Antwerpen terecht op een groot aantal concerten, muziekfestivals en theatervoorstellingen. Het opsommen en bijhouden van alles op het gebied van muziek en theater is een complete dagtaak, want naast een aantal grote evenementen is Antwerpen vooral groots in de kleine voorstellingen en optredens.

Grote én kleine concerten
In de afgelopen jaren heeft menig nationaal en internationaal artiest al op het podium gestaan van het Antwerpse Sportpaleis of de daarnaast gelegen Lotto Arena. Sterren als Beyonce, Britney Spears, Joe Cocker, Tina Turner en Bryan Adams hebben hier opgetreden maar ook onze Nederlandse helden Jan Smit, Marco Borsato en Frans Bauer.
Het Sportpaleis is één van de belangrijkste sportpodia van België, waar naast de concerten van individuele artiesten ook themafeesten en andere evenementen gehouden worden.
De volledige kalender is hier te zien.
 

 

Koningin Elisabethzaal
Niet alleen het Sportpaleis ontvangt grote namen, ook in de Koningin Elisabethzaal worden concerten gegeven. Het aanbod van voorstellingen is hier zeer divers. Hier kun je optredens verwachten van bekende popzangers die een ouder publiek aanspreken, maar kan een week later het podium gebruikt worden om een optreden speciaal gericht op kinderen plaats te laten vinden terwijl er weer een week later een opera of klassieke voorstelling gegeven wordt.
Op www.fccc.be vind je meer informatie en de actuele kalender.

Stadsschouwburg Antwerpen
De Stadsschouwburg ligt centraal in Antwerpen en is de belangrijkste schouwburg van Antwerpen. Hier vind je een breed cultureel aanbod, van musicals tot cabaret, van opera tot toneel. De theatervoorstellingen trekken hier niet alleen lokaal publiek, maar ook liefhebbers uit Nederland en de rest van België weten deze schouwburg te vinden.
Meer over de Stadsschouwburg en de agenda

Jazz Middelheim
Hét jazzfestival van Antwerpen is jazz Middelheim, vernoemd naar de oorspronkelijke locatie van het festival. Door de toenemende belangstelling is Jazz Middelheim verplaatst naar het mooie Park Den Brandt. Tijdens dit meerdaagse festival weet de organisatie elke keer weer een aantal mooie namen uit de jazz scene te strikken voor hun zeer gevarieerde programma.
Meer over Jazz Middelheim

Antwerpen Zingt
Dit megaspektakel wordt niet meer alleen in Antwerpen gehouden, maar op meerdere plekken in Vlaanderen en Nederland. Dit muzikale feest is oorspronkelijk ontstaan in Café Den Engel in Antwerpen, waar meerdere keren per jaar een zangavond gehouden werd. Door te grote belangstelling hebben ze op een gegeven ogenblik naar buiten uit moeten wijken wat uiteindelijk geresulteerd heeft in een jaarlijks evenement waarbij tienduizenden samen liedjes zingen. Meer over Antwerpen Zingt

Agenda
Een zeer uitgebreide agenda vind je op www.weekup.be
 

ONZE ANTWERPEN TIPS

De meest interessante bezienswaardigheden en excursies van Antwerpen vind je in een handig overzicht:de top 10 bezienswaardigheden van Antwerpen

In Antwerpen kent men slechts een zeer beperkt aantal koopzondagen per jaar.
Een compleet overzicht van alle koopzondagen in Antwerpen is te bekijken op koopzondag antwerpen.nl

 

Antwerpen startpagina Antwerpen in 1 dag Antwerpen tips Antwerpen reisinfo alles over Antwerpen ons cookiebeleid Antwerpen koopzondag