Antwerpen top 10 / tips / uitgaan

 home reisinfo stedentrip foto's & video's linkscontact 

winkelen

uitgaan

culinair

bioscoop

ontdek de stad

mode

bezienswaardigheden

evenementen

de Schelde

muziek & theater

reisinformatie

ANTWERPEN TIP 2: UITGAAN

Het uitgaansleven van Antwerpen is hip en bruisend. Al jarenlang komen mensen van heinde en verre om te gaan stappen in Antwerpen. Vooral onder Nederlanders is Antwerpen erg populair als uitgaansstad.

Uitgaansgebied
Vroeger was het heel erg simpel, want je had in Antwerpen een drietal uitgaansgebieden. Het gros van de disco's, striptenten, bars en andere uitgaansgelegenheden zaten in de zijstraten van de Keyserlei, nabij het Centraal Station. The Groove, Funk You, Ambassador en PopKing zijn plekken waar menig Hollander en Belg vroeger uitgeweest zijn. Eind jaren tachtig kwam er snel de klad in dit uitgaansgebied en is er nog maar weinig over van de straten waar menig pilsje is getapt. Wat overgebleven is zijn een handvol nachtclubs waar halfnaakte vrouwen met of zonder slagroom op hun borsten "dansen" voor hoofdzakelijk mannelijk publiek. Ook de shoarmatenten, fast food restaurants en de UGC bioscoop herinneren aan betere tijden.

Historisch Centrum
Een ander uitgaansgebied is het historisch centrum waar altijd de nodige bars te vinden zijn op de Grote Markt en de omliggende straten. Ook hier heeft de afgelopen twintig jaar een kaalslag plaatsgevonden in de horeca en zijn er weinig leuke uitgaansgelegenheden overgebleven. Populaire kroegen zijn De Engel en De Bengel op de Grote Markt, cocktails drink je bij  cocktailbar Cocktails At Nine op de Lijnwaadmarkt of bij absintbar Appelmans aan het Papenstraatje. Helaas vind je ook in deze omgeving inmiddels een aantal skihut-achtige cafés waar op onvervalste platte Nederlandse skihutmuziek gezopen wordt door voornamelijk Hollanders.

 

Het Zuid
Een populaire uitgaanszone ligt op 20 minuten lopen van het Historisch Centrum op het Zuid. Aan de Waalsekaai vind je het populaire Café Local waar elke eerste zondag van de maand salsa en merengue de boventoon voeren op Salsa Domingo. Deze dagen beginnen om al om 3 uur 's middags.

Rosse buurt
Al eeuwenlang heeft Antwerpen een rosse buurt. Waar een grote haven is, zijn schepen, waar schepen liggen zijn scheepslui en waar scheepslui zijn zitten hoeren. Een simpele optelsom. Waar je vroeger door meerdere straten kon rijden met de auto en je kon vergapen aan de vele prostituees die achter de ramen met rode lampen zaten, daar ben je nu aangewezen op slechts één straat: de inmiddels tot voetgangersgebied verklaarde Verversrui, net ten westen van het Falconplein. Hier vind je enkele tientallen prostituees, een enkele peepshow en zaken met vieze boekjes en filmpjes.

Clubs
Antwerpen kent diverse clubs waar je tot diep in de nacht los kunt gaan. De meest beruchte club ooit was Zillion, die in 2001 haar deuren moest sluiten. Daarna ging dansend Antwerpen uit haar dak in Noxx, dat aan de noordzijde van de stad lag op enkele honderden meters van de megabioscoop Kinepolis. In Noxx draaide men de heetste clubmuziek en worden er regelmatig feesten en speciale avonden georganiseerd waarbij soms wereldberoemde deejays achter de draaitafels plaatsnemen. Noxx heeft haar deuren eind augustus 2015 gesloten.
Café d’Anvers is één van de oudste authentieke houseclubs van Europa. Ze opende haar deuren in 1989 en staat vandaag de dag nog steeds aan de top van de scene met de beste en bekendste dj’s en producers ter wereld wekelijks achter de draaitafels. De stijl varieert van Deep House, Tech House en House tot Techno en Progressive. Een ware must voor elke elektronische muziek liefhebber!
Nanno Sur l'O heeft sinds september 2009 plaatsgemaakt voor Pure Famous Club en is gevestigd aan de Indiestraat 10. Dit is op de locatie waar voorheen Club Industria te vinden was.

Bruine kroegen
Door heel Antwerpen heen vind je bruine kroegen waar je kunt genieten van heerlijke Belgische bieren en jenevers. In aantal worden het echter wel steeds minder, waardoor ze in sommige wijken schaars worden.

Vrijgezellenfeesten
Al jarenlang komen groepen Nederlanders naar Antwerpen om te vieren dat een vriend of vriendin gaat trouwen en nog even vrijgezel is: de beruchte vrijgezellenavonden. In het verleden zijn er regelmatig problemen geweest met grote groepen dronken Hollanders die de boel op stelten kwamen zetten in Antwerpen. De meeste horeca-uitbaters zitten daar niet zo op te wachten. Gedraag je in Antwerpen als gast en je komt op de meeste plekken zonder problemen binnen. Soms is het beter om in kleinere groepjes een club binnen te gaan, de kans dat je geweigerd wordt is dan een heel stuk kleiner.

 

Gay scene
Antwerpen heeft een vrij uitgebreide gay scene. Een populaire gay club is Red and Blue aan de Lange Schipperskapelstraat 13. Alleen open op zaterdag (enkel mannen toegestaan) en op speciale dagen (bekijk hun agenda)!
Een andere populaire zaak is d-club waar het publiek bestaat uit "open minded party people".

 

Stripclubs
Het aantal stripclubs in Antwerpen is de laatste tijd ook afgenomen. Het lijkt erop dat de kunst van erotisch dansen niet opwindend genoeg is voor de generatie mensen die opgroeit met een maatschappij waar porno slechts één muisklik weg is. Wie op zoek wil gaan naar paaldanseressen, lapdances en stripacts moet het vooral zoeken in de buurt van het Centraal Station. Aan de Anneessensstraat 11 vind je Club Dorsia, op dit moment één van de bestbezochte stripclubs. Een andere populaire stripclub is Exhale aan de Stasiestraat, op 2 minuten lopen van Dorsia.

De informatie hierboven is met zorg samengesteld. Toch is het mogelijk dat er dingen veranderd zijn. Mocht er iets niet meer kloppen, neem dan contact met ons op.
 

ONZE ANTWERPEN TIPS

De meest interessante bezienswaardigheden en excursies van Antwerpen vind je in een handig overzicht:de top 10 bezienswaardigheden van Antwerpen

In Antwerpen kent men slechts een zeer beperkt aantal koopzondagen per jaar.
Een compleet overzicht van alle koopzondagen in Antwerpen is te bekijken op koopzondag antwerpen.nl

 

Antwerpen startpagina Antwerpen in 1 dag Antwerpen tips Antwerpen reisinfo alles over Antwerpen ons cookiebeleid Antwerpen koopzondag